Mest småplock

Just nu testas en renoverad äldre motor på ramen. Kolven värmenöp vid första körningen så det gäller att ta det lite lugnt och gubbköra.

Jag uppdaterar hela tiden sidan med tips som kommer in och jag tycker det är joggens trevligt att ni hittar hit och hittar något av värde. 😀

Pilotmotorn uppgraderas

Just nu är svänghjulsaxel, svänghjul och en woodruffkil på besök hos en bekant. En bekant med en fin fräs. Det lilla hålet med det dåliga stiftet skall bort och ersättas med en skåra. Samma sort som det är på Pilotmotorn för Novouletten. Ser fram emot att åka Monarped snart!

Dekaler av eget snitt

Provade att trycka dekaler till Autopeden hos Skyltmax, och blev glatt överraskad. Bra kvalitet och priset är väl helt ok för enskilda märken. Så kan du t.ex. Photoshop och har en bra bild så kan du alltså göra egna dekaler!!

Skyltmax.se

Skyltmax.se kan man beställa egendesignade dekaler. Man designar dekalen helt efter sina önskemål på http://skyltmax.se/skyltomaten/dekal och får leverans direkt hem. Både privatpersoner och företag kan handla. Det finns inte något lägsta belopp för en beställning så man kan beställa enstaka dekaler eller skyltar.

Trimmat!

Efter förra färdens kedjehaveri (!) och även viss förstörelse av kuggarna på drevet, inhandlades ny kedja och drev från Erik Linding.Se till att den lilla förlängningen medföljer. Eventuellt behövs två stycken kedjebitar tas bort. Görs med fulverktyg eller kedjeknäckare.

Passade på att införskaffa 12 kuggars framdrev. Känner ju att maskinen vill jobba lite hårdare än vad den får göra. Så akta er gobbar & kärringar – för nu kör han om!

Det blev svart!

Nu är det lite bättre varv på motorn faktiskt. Så bra att det blev svart både fram och bak. Båda lamporna i framlyktan blev blåsvarta och därbak gick bara tråden sönder. Kjell&Co har faktiskt lämpliga E10-lampor. Dock hade min lokala filial inte 12V-varianten. Att sätta in 6V igen när t.o.m. instruktionsboken anger 8-10 V verkar ju knäppt.

Så, vad gör man?

fr_177_size880

Det fick inte plats två i framlyktan och det var precis att baklyktan gick att skruva fast. Men nu lyser det riktigt.

Frappafrappa är inte rätt

Efter en runda med den nyrenoverade autopedmotorn fick jag en ny upplevelse. Helt plötsligt försvann all ork och en hårtork blåste på min högra fot.

topplockspackning

En trasig topplockspackning är inte bra för något, men så kan det gå.

 

Omlindat är bra!

Efter att ha modifierat ett antal blåa STEFA / JOFA-spolar så att de skall passa i Autopedens elskåp tyckte jag det var dags att prova omlindat.

170Skickade de trasiga spolar jag hade till lindom.nu och satte mig att vänta på att Posten skulle leverera.
Den som väntar på något gott väntar ju som alltid för länge.

 

 

 

 

171
Men så till slut. Skruv-skruv så var bytet gjort. Tio meter att trampa och sedan gick den som ett spjut igen.

Fast nu lite mer original.

Att den mhöööar just nu beror inte på spolen. Det är troligen bränslefel. Men det tar vi en annan dag.

Orullat

Just nu är det väldigt lite eldrift i hemmet!

1kW bakhjulet har slutat gå. Rullar inte alls. Om det är hjulet eller kontrollenheten kvarstår att finna ut.